HOE KUN JE HET LEVEN ZIEN?

Het leven is groot. Heel groot. 

Wat is het leven? Wat heeft het leven ons te bieden?

Wat kunnen we allemaal in het leven doen?

Wat is er meer in het leven dan dat we alleen maar bomen, bladeren, de vloer of aarde zien? 

Wat kunnen we als mens zijnde bereiken in het leven?

Welke mensen kunnen we bereiken in het leven?

Welke verhalen staan ons nog te wachten? 

Hoeveel jaren zullen we in het leven mogen zijn? 

Het gekke is dat we met zoveel mensen op deze wereld zijn, maar we zijn groot en deels alleen maar bezig met de mensen van wie we het meeste krijgen. Dan heb het over het tastbare. We zijn zo gefocust op wat we in ons bezit hebben en kunnen krijgen dat we vergeten wat er in een mens om gaat. We stellen heel weinig de vraag hoe gaat het? Of hoe voel jij je? Hoe zie jij iets voor je…….

Het leven is zo mooi, het enige waar jij bij stil moet staan is dat we om ons heen hebben gratis gekregen hebben. De natuur, de kleuren, de wind, regen, sneeuw of hagel ,de zon en het water. Wat denk je van de lucht of het gras dat groen is. 

De mogelijkheden die we in ons leven hebben om te doen. Dat zijn 1 van de dingen die in het leven kostbaar zijn. 

Elke dag verlangen we naar meer kleding, meer elektronica, meer schoenen, truien , sieraden, horloges , tassen en ga zo maar door. Vraag jezelf dan af wat voor behoefte vervuld het jou. Ik geef het zelf toe dat ik het ook leuk vindt om nieuwe dingen te hebben maar het is geen prioriteit voor mij. 

Je WAARDE in dit leven is veel kostbaarder. Je gezondheid, de mensen om je heen die je hebt, dat je dingen kunt doen, dat je een doel hebt, dat je kunt werken voor je wensen , dat je kunt staan waar je wilt. Dat we plekken hebben waar we onze gedachten gevoelens kunnen uiten. Wat voelen mensen, waar streven ze naar, hoe kun je houden van, van wie kun je houden. Laat het zijn en gaan om het samen zijn , dat het van uit het hart komt. Laat het niet draaien om roem, eer of trots. Laat het gaan om wat iemand in het hart heeft zitten. 

Mensen hebben zoveel talenten. Of het gaat om mensen met een beperking of niet. Er wordt gekeken naar waar kunnen we het meeste mee verdienen. Natuurlijk om te willen leven en te kunnen genieten moeten we verdienen. Maar verdienen we ons geld met plezier? We hebben eigenlijk zoveel mogelijkheden om ons talenten te gebruiken , groot te maken zo danig dat als je het wilt je de hele wereld kan laten zien en motiveren dat ze hun doelen , dromen, wensen nooit moeten opgeven.  

We willen dat iedereen ons eert, speciaal vindt, vriendelijk vindt of dat we de mooiste chiqueste spullen hebben, zodat mensen op kunnen kijken. Wat bereik je eigenlijk daarmee? 

In het leven heeft iedereen een verhaal. Of  iemand nou hele erge gebeurtenissen heeft of leuke en spannende gebeurtenissen verhalen. Iedereen kan zijn verhaal gebruiken om mensen te motiveren om b.v. positiever in het leven te staan. Een verhaal is niet zomaar een verhaal het is jouw verhaal. Jij hebt de ervaringen , je gevoelens persoonlijk ervaren. Dat maakt jou als mens en je verhaal uniek. 

Er zit zoveel in een mens, angst, liefde, gemis, vertrouwen, wantrouwen, onzekerheid , de stilte, boosheid, wijsheid, creativiteit, talenten, wat ons verdoofd , motiveert of de-motiveert de mens. Wat zijn de wensen, wat zijn de doelen, wat doen ze om te groeien, wat laat ze in het leven bloeien? Wat mensen bij pijn voelen?

Het kostbaarste van ons leven is dat het niet zichtbaar is maar wel hebben om ons heen en het eigenlijk al in ons handen hebben al vanaf we geboren zijn.  Breng vreugde in het leven en zie het leven vol kleuren. Er is al zoveel gaande in het leven waar we weinig van af weten, dus laten we het kostbaarste in ons en om ons heen koesteren. 

We zijn zo gefocust om als maar de perfecte persoon te zijn, dat we vergeten dat we het belangrijkste voor ons neus hebben, wat ons kan maken wat we willen zijn en kunnen zijn.

Wees niet koppig of jaloers maar ben tevreden met wat je op dit moment hebt en waarvoor jezelf wilt werken. Alleen zo zie je de waarde wat je hebt in huis en om je heen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *