Elke dag 100% productief zijn Deel 1

Het is de ultieme methode om productiever te zijn. Je kunt heel snel filteren wat relevant is. Je creëert voor jezelf een betrouwbaar systeem. Een betrouwbaar systeem zorgt ervoor dat niet-relevante dingen uit het zicht blijven. Hierdoor heb je overzicht op de dingen waar je op dit moment mee bezig bent. Waar jij je volledig je aandacht op kan richten.

Het is heel grappig, maar productiviteit doet mensen denken aan een druk, bezet leven.

Er zijn twee obstakels waar mensen tegen aanlopen.

 1. De hoeveelheid info aan activiteiten kan enorm veel zijn, dat je het overzicht niet meer hebt. Daardoor staat de uitvoering in de weg

Het is geen stress voor jou, maar een comfortabel tafel met alleen maar uitdagingen.

Het kost enorm veel tijd om van basiswerkwijze een gewoonte te maken. Alles verreist oefening. Als je goed gaat nadenken, dan is het leven alleen maar een oefening. Eindeloze oefening. Als we begrijpen waarvoor we oefen en hoe het allemaal werkt, wordt het leren leuk en niet stressvol. Door loop het proces stap voor stap. De uitdaging is dat je van alle stappen een gewoonte maakt. Waarom is dat belangrijk. Dan hoef jij niet na te denken. Het gaat vol automatisch. Hou je vooral bezig met het vinden van manieren hoe jij zonder stress kunt werken. Het is gemakkelijk en iedereen kan het toepassen.

Een productieve dag betekend inzicht hebben en een goed strategie hebben om taken/opdrachten/ to do gedaan te krijgen. Werk effectief, dat is prettig om aanwezig te zijn mijn je taken.

De vraag die jij jezelf kunt stellen is: Hoe weet je of de dingen die je nu doet belangrijk zijn?

Als jij manieren gebruikt, hulp middelen gebruikt kunnen ze je ondersteunen tijdens je focus. Als je geleerd hebt om productiever te zijn en sneller beslissingen kan nemen dan merk je dat je op weg bent naar het volgende niveau. Elke keer wanneer je een . niveau hoger gaat, zijn er meer verantwoordelijkheden, dus meer om te doen

Je kunt een systeem begrijpen van productief zijn en werken, maar het daad werklijk doen dat geeft je het resultaat.

Ben sceptisch dat is de beste manier om de waarde te testen. Als je er over twijfelt, doe dan het omgekeerde. Bewijs het tegendeel.

Betrokkenheid is de sleutel tot je inzicht.

De gouden vraag is:

Wat is de kunst van stressvrije productiviteit

Als je productief wil werken is het belangrijk dat je in het hier en NU blijft. De gelukkigste mensen zijn mensen die in het HIER en NU kunnen blijven. Het leuke is en wat vele niet begrijpen is, dat iedereen het kan, dus JIJ ook. Geef alleen de kansen die voor ons neus liggen aandacht en laten we daar ook gebruik van maken. Deze stijl van werken zal heel veel effect hebben op je succes. Het zijn de kleine veranderingen die ervoor zorgen dat je helderheid en orde schept.

Er zijn drie hoofd doelen

 1. Je noteert alle dingen die gedaan moeten worden en nuttig kunnen zijn voor jou zelf
 2. Je moet van te voren leren hoe jij zult omgaan met alle dingen die binnen komen.
 3. Hou de inhoud van je systeem bij.

Wat het probleem is, is dat we elke keer weer nieuwe eisen krijgen en onvoldoende middelen.

Omdat we heel veel mogelijkheden hebben, wordt de druk onbewust juist groter. Het gevolg daarvan is dat we niet weten wat we eraan kunnen doen. Het werk wat we tegenwoordig moeten doen heeft geen grenzen meer. Dit komt omdat het werk zo ingrijpend is.

Wij willen bij elk project wat we hebben, zodanig te werk gaan dat het goed is, maar er is gewoon zoveel informatie beschikbaar, dat we het overzicht niet meer zien. We kennen van veel projecten geen grenzen meer, of beter gezegd we zien de grens niet meer.

Dan komen we bij de vraag:

Hoeveel informatie is er nodig om het project beter uit te voeren? Dan kom je uit op een antwoord van een oneindigheid info die je vindt op de web.

Organisaties/bedrijven hebben een behoefte aan communicatie, samenwerken, betrokkenheid.

De hoeveelheid mogelijkheden die we hebben om te communiceren bieden veel mogelijkheden, en ze maken het helder waar ons grens licht. Ons werk en ons leven veranderd per sec. Onze verantwoordelijkheden in ons functie worden groter en veranderen constant en de inhoud van onze functie veranderd ook constant. We hebben geen tijd om ons aan iets nieuws aan te passen. We moeten het gelijk toepassen en ons zelf gelijk bewijzen. Daarvoor hebben we echt ons zelfvertrouwen nodig.

Stel vragen zoals:

 1. Wie doet dat gene alleen waarvoor hij aangenomen is?
 2. In wiens privéleven zijn er belangrijke veranderingen geweest?

De kunst van een functie is, hoe meer je het beoefend, hoe beter je wordt, hoe gemakkelijker het is om geestelijk vol te houden. Als je alles in leven in handen kon houden zou dat veel makkelijker te hendelen zijn. Dan zou je gewoon met een vaste ritme leven zonder enige onderbreking. Dan zou je een ontspannen leven ervaren.

Er zijn drie oorzaken waarom er weinig mensen een ontspannen leven gegund is.

 1. Alles veranderd constant
 2. Iedereen wilt alles makkelijk zien en wilt zijn eigen richting opgaan. iedereen wil voor zich zelf blijven groeien.
 3. De betrekking en ontwikkelingen hebben ook effect in eigen cultuur.

We krijgen soms met zoveel informatie te maken dat we het overzicht verliezen welk informatie belangrijk is en wat je kunt weglaten. We krijgen zoveel informatie binnen, dat we niet weten hoe we ermee moeten omgaan. We hebben moeite om alles te verwerken en om ermee om te gaan.

Niets is nieuw in deze tijd. Alleen zien wij dat zo, als we nieuwe verantwoordelijkheden krijgen in een taak of functie. De tijd staat niet stil om aan iets te wennen. De tijd gaat door. Elk sec is een sec dat er verandering plaats vinden. Zelfs nu je deze blog aan het lezen bent. Zeg nou zelf, wordt je steeds afgeleid tijdens het lezen van de blog. Als het antwoord ja is, dan is en verwelkom je je deze tijd. Om in deze tijd te blijven van de ontwikkelingen hebben we nieuwe methodes/werkgewoontes nodig om bij te blijven in deze wereld met de tijd. In deze tijd is het heel moeilijk om prioriteiten/to do list af te krijgen zonder tussen door telefoontjes te krijgen en af te werken, wisselen van taken die tussen door bij komen. Als het duidelijk is wat voor jou belangrijk en waardevol is, dan krijgt ons werk een betekenis en richting. dan zien we waar we naar toe gaan. Daarbij is ons gedachte heel belangrijk. In praktijk wordt er tekort geschoten met het denken. In praktijk wordt er anders gehandeld dan dat we in ons gedachte hebben. Daar schieten we tekort in.

Oorzaken van methodes waar we tekort schieten.

 1. We hebben zoveel eisen tegenwoordig dat er geen tijd overblijft om met hogere doelen bezig te zijn.
 2. Slechte systemen of methodes zorgen voor een slechte doelen.
 3. Het is belangrijk dat we onze waarde van doelen vastleggen en de lat hoger leggen.

We maken er een chaos van en denken dat dat het probleem is, maar we moeten alleen een samenwerking vinden. Om alles gedaan te krijgen moeten we een systeem hebben wat ideaal is om dagelijks toe te passen en wat ervoor zorgt dat we alles af kunnen krijgen en de resultaten zien. Wat we vergeten is dat er voor alles een manier is om alles voor elkaar te krijgen. We kunnen ontspannen blijven als we dingen te doen hebben, maar omdat het niet af is, tressen we ons enorm, tot dat het af is.

Het gaat erom hoe jij je taken kunt handelen. Men wil heel erg balanceren en een positieve kijk hebben op het leven en alles bijhouden. Maar dat gaat niet zomaar. Het pacht kracht als je vermogen om je te ontwikkelen en te ontspannen. De manier waarom je heeft effect op je resultaten. Als je denkt dat je het niet goed genoeg gedaan hebt, zal het resultaat ook minder zijn. Een van de redenen waarom we stress krijgen is als we ons zelf voornemen om wat te doen waar we vervolgens daar ons niet aan kunnen houden. Wat heel belangrijk is om je taken gedaan te krijgen, door te kijken wat voor jou belangrijk is. Als je dat op een rijtje heb, staat kun je pas begrijpen waarom en wanneer je besluit dingen te doen.

Om je verplichtingen goed te voeren zijn er drie handelingen nodig:

 1. Je hoofd, gedachten moet helder zijn. Breng alles wat niet af is onder in een apart systeem in je hoofd.
 2. Je moet voor jezelf kunnen beslissen wat je prioriteiten zijn.
 3. Als je acties gaat ondernemen, zet het in het systeem waar je het regelmatig terug kunt vinden en waar je het vaker ziet.

Ondernemen, zet het in een systeem waar je het regelmatig terug kunt vinden en waar je het vaker ziet.

Hoe kun je dingen uit je hoofd zetten? Het antwoord is heel simpel. Schrijf op waar jij het meest aan denkt. Waar zit je mee, wat jou blokkeert? Stel dan de vervolg vraag: Waarom leid het je aandacht op? Als jij het antwoord heb van deze vragen dan kun je een gevoel van controle, ontspanning en focus krijgen.

Denk niet als een denker, maar handel als een denker.

Reflecteer de bovenstaande vragen? Wat heeft deze oefeningen voor jou opgeleverd? Hoe is dat tot stand gekomen? Je komt op een antwoord door na te denken en niet door te organiseren en prioriteiten. In deze oefening is belangrijk dat je op een gestructureerde manier nadenkt over een doel en actie.

Tegenwoordig moet je meer nadenken over werkzaamheden, tenminste dat denken wij. Je staat er misschien niet bij stil maar elke handeling die je verricht, daar heb je over nagedacht.

Vraag: Waarom je dingen niet uit je hoofd kunt zetten?

Je wilt maar altijd dat het anders wordt dan dat het al is. Onze onproductieve dagen kosten ons meer tijd en energie dan dat we denken.

Waarom dat gebeurd is omdat je niet precies kunt vaste stellen van je gewenste uitkomst. Als tweede je hebt nog niet uit wat de volgende fysieke actie zal zijn. Als derde, je herinnert je niet aan je uitkomst. Als je weet wat er gedaan moet worden, de informatie opgeslagen hebt en als je het kunt loslaten dan hoef je er niet over na te denken. Het wordt een gewoonte. Je kunt iedereen voor de gek houden maar je eigen hoofd niet. Dus weet dat je altijd conclusies moet trekken en je beslissen moet nemen om te ondernemen en in actie komen. Als je dat niet doet dan blijft je hoofd overuren draaien. Zelfs als je besloten hebt de volgende dag het probleem op te lossen.

Ben vooral de baas over je lichaam en geest, als je dat niet doet zijn je geest en lichaam de baas over jou.

Alle losse dingen die op ons pad komen moeten we duidelijk overzicht hebben en weten wat de betekenis ervan is om de bruikbare informatie in ons systeem te zetten. Misschien herken je het wel, dat je alleen maar lijstjes ziet voorbij komen van taken waarvan jij denkt daar moet ik aan werken maar waarom? Wat? Doordat we het overzicht niet zien, vergeten we waarom we een taak moesten doen. Het is niet verkeerd dat we overal lijstjes van hebben, maar het trekt je aandacht, waardoor je afgeleid wordt met het gene wat er voor jou neus ligt.

Denken is nuttig als het gevolg ervan ‘actie’ is, maar belemmerd als er geen actie uitkomt.

Het is net als hoe jij moet trainen om af te vallen of spiermassa op te bouwen, zo kun je trainen om effectiever te denken en de resultaten met meer gemak te halen.

Er is wel eens voorwaarde. Leer niets aan je hoofd te hebben. Zoals je weet hebben we geen grip op tijd. Dus tijd is niet te managen. Te veel aan informatie kun je niet managen. Je kunt prioriteiten niet stellen, die heb je al.

Een goed gevoel is het halve werk.

Plan je acties die je moet doen, dat is de sleutel van managen.

Dit was deel 1 van elke dag 100% actief zijn. Omdat ik heel veel te vertellen heb over hoe je 100% actief kan zijn, zal ik het in delen verdelen. Deel 2 zal volgende week online staan.

Dankjewel voor het lezen en tot volgende week.