TOXIC VRIENDEN’, Raak ze kwijt, want ze maken je niet rijk

Om te beginnen wat zijn toxic vrienden? Toxic vrienden hebben een slechte invloed, dan een goede invloed. Het zijn vrienden die veel domineren of kritiek hebben, jaloers zijn. Het is moeilijk te onderscheiden als je middenin de vriendschap zit. Het wordt makkelijker als je nadenkt en herkent wat goed vrienden zijn.

Goede vriendschap heeft consistentie. Dat betekent dat je elkaar regelmatig spreekt of ziet. Welke andere gewoontes creëren je samen? Een hele mooie, hoe ziet jullie geschiedenis eruit? Door regelmatig met elkaar om te gaan, leer je elkaar kennen en groeit de vertrouwen. Dan komen we bij het emotionele gedeelte. Je succes, dromen, ambities en als het even slecht met je gaat. Al met al, heeft dit te maken met oprecht.

Ze geven je ook de energie die jij kan gebruiken.

(echte vrienden)

Nu komt het. Als een vriendschap je een slecht gevoel geeft, je energie vreet en het van één kant komt, dan zou het toxic kunnen zijn.

Dit zijn negen signalen van toxic vrienden

  1. Ze hebben het alleen maar over zichzelf
  2. Regelmatig beloftes verbreken
  3. Veel meer van jou verwachten dan de vriend zelf geeft.
  4. Veel roddelen
  5. Ze vergelijken jezelf met andere.
  6. Ze hebben geen interesse in jou
  7. Als ze jou tijd verpillen
  8. Als zij je onzeker maken
  9. Ze zijn niet soms maar ALTIJD jaloers

De vraag die jij jezelf op dat moment moet stellen is: Waarom zou je nog bevriend willen zijn met vrienden die jou een slecht gevoel geven?

De enige reden is, omdat we zelf weten hoe het hoort en we de persoon vergeven.

Als je iets goed aan het doen bent en een stap vooruit komt, denken je toxic vrienden juist negatief over jou. Ze geven dan negatieve signalen af en kraken je dan af. Ze willen juist dat je neer gaat, dan dat je de top bereikt van je succes.

We moeten mensen vergeven, maar alleen de mensen die het beste voor je wensen. Toxic vrienden kennen je ook alleen maar als ze je nodig hebben. Daarna keren ze de rug toe en zijn ze verdwenen. Je kunt zien als een reserve persoon. Heeft bijvoorbeeld niemand tijd, dan komen ze jou lastig vallen. Maar niet alleen dat, je verliest jezelf vertrouwen en jezelf. Als je niet uitkijkt dan loop je gelijk mee met de toxic vrienden en wordt je net zo één als hen. Ze vergelijken zich zelf altijd met jou of een ander. Als ze geen problemen van iets gemaakt hebben, dan maken ze er een probleem van. Ook stampen ze alleen op je min punten en maken het erger dan het is. Het denken aan chillen, bioscoopje pakken, terrasje zitten is altijd een prioriteit, dan te werken aan hun goals.

Het kan moeilijk zijn om toxic vrienden los te laten. Dat kan een aantal redenen hebben: Je bent veelste lief, zacht en je vertrouwd mensen heel snel. Je wilt ze blijven helpen en ze de andere kant leren. Maar dat kost heel veel energie.

De makkelijkste manier om toxic vrienden los te laten is door langzaam terug te trekken en de vriendschap te laten verwateren.

Mensen die focussen op goede vriendschappen en familie leiden een gelukkiger, tevredener en gezonder leven dan mensen die dat niet doen.

Stoot jij jezelf aan dat het gemeenschappelijke vrienden, spreek dan niet alleen af. Spreek af met drie personen, maar nooit met z’n tweetjes.

Als een toxic vriend/in de confrontatie met je aan gaat, probeer dan zo vriendelijk mogelijk te blijven. Hoe moeilijk het ook is, verlaag je niet naar de niveau waar je toxic vrienden staan.

Weet je dat één toxic vriend de negativiteit draagt van vijf positieve personen.

Dan Pena zegt: ”SHOW ME YOUR FRIEND AND SHOW YOU YOUR FUTURE”. ITS TRUE. HET IS DE WAARHEID.

Waarom je niet VOORUIT komt is omdat de hele tijd rondhangt met je TOXIC VRIENDEN.

Kijk naar jezelf, richt je op jezelf en kies de personen/ vrienden uit waar je energie van krijgt, waar je van kunt leren, groeien. Ga met personen die het zelfde doel hebben als jij en laat je niet bespelen door toxic vrienden. Toxic vrienden kosten je toekomst en je succes.

LAAT ZE DUS LOS!!!!!!!!